info@villamelayabali.nl 0062 (0)877 60248308

?>

Omgeving Villa Melaya Bali

The Melaya Villas is een ideale plek voor een relaxte vakantie, maar voor gasten die ook wat actie willen tijdens de vakantie zijn er diverse activiteiten die we kunnen organiseren. Hieronder een overzicht van een aantal mogelijke activiteiten en een aantal activiteiten verder toegelicht. De meeste opties hieronder zijn op maximaal een half uur rijden van de villa’s. Als u wat langer in de auto wilt zitten zijn er richting het zuiden en het oosten nog talloze andere activiteiten die u kunt ondernemen.

 • (Zee)vissen
 • Snorkelen en Duiken bij Menjangan Island
 • Duiken bij Secret Bay (Macro fotografie)
 • Tempels bezoeken
 • Fietsen of wandelen door de rijstvelden op de heuvels in Negara
 • Wandelen door het natuurpark
 • Dagtrip naar Mount Iejen op Java
 • Trip naar Mount Bromo op Java (1 nacht, 2 dagen)
 • Vogels kijken
 • Natuurlijk heet water bron op het strand
 • Makepung (buffalo races)
 • Gamelan jegog (bamboo gamelan orkest)
 • Uit eten in restaurants in de omgeving

Nationale Park

images-1De Villa’s liggen aan de rand van het nationale park. Een park waar een enorme diversiteit aan flora en fauna te vinden is. Het park is een natuurgebied met een puur ecosysteem, beheerd in een zone systeem. Er wordt onderzoek gedaan voor meerdere doeleinden en staat bekend om zijn unieke panoramische uitzichten.

In het park leven inheemse dieren (herten, koeien, muis herten, wilde katten, grijze en zwarte apen en diverse reptielen en vogels). De koraalriffen om het park zijn zeer gevarieerd en hebben unieke combinaties van de meest prachtige kleuren en vissen. In 1998 werden er 110 soorten koraal geregistreerd en 222 soorten vis. Er zijn ook resten van vier vulkanische bergen in het park te vinden.

 

Rambut Siwi

Rambut Siwi Villa Melaya BaliRambut Siwi is ongeveer 25 kilometer van de villa richting het oosten. Een van de grootste Hindu tempels in Bali. Het is een prachtige tempel op een cliff in Negara met uitzicht over de Indische oceaan.

De lokale Balinese bevolking geloofd dat deze tempel je beschermd tijdens de reis. Als je langs deze tempel rijdt zal een Hindu altijd stoppen om kort te bidden voor de veiligheid. Het hoofdgebouw staat op de top van de cliff, de oude tempel staat op de grond net voor de oceaan, het prachtige over de oceaan is een hele mooie ervaring. De tempel is open voor toeristen dus de moeite waard om even langs te gaan.

Mount Ijen

Mount Ijen Villa Melaya BaliDe Ijen krater, een bizar kleuren spektakel in de natuur is gelegen in Banyuwangi en ongeveer 55 kilometer van de villa. De tocht start met een stukje varen met de pond van Bali naar Java. De rit naar de krater komt langs grote ruime plantages van cacao, teak bomen, rubber en coffee, ongeveer 50% van het land in en om Banyuwani is plantage.

De krater zelf is prachtig en het uitzicht ook, vooral bij het opkomen van de zon. Sinds 2010 is de nacht wandeling voor het zogenaamde ” Blue Fire ” enorm populair, dit is de enige plek ter wereld waar dit te zien is. Onze gidsen adviseren om net na middernacht te vertrekken zodat zowel the blue fire als de zonsopgang deel uit kunnen maken van de trip.

Mount Bromo

Mount Bromo Villa Melaya BaliMount Bromo is een van de bekendste toeristische bestemmingen in Indonesie, vele foto’s van deze unieke berg top van 2329 meter hoog zijn al genomen. De adembenemende uitzichten en landschappen zijn uniek in hun soort. Er is een mythe dat de prince van de Tengger stam in de krater ooit zijn leven heeft gegeven voor zijn familie. Om de goden te vriend te houden gooien mensen eten en geld in de krater tijdens het Kasada festival.

De beste tijd om de krater te beklimmen is in Juni, Juli of Augustus, omdat er dan minder regen is. Er zijn dan wel veel toeristen en in Augustus is het Kasada festival. In principe is het met het klimaat in Indonesia bijna het hele jaar door prima om de bromo tour te doen, om de massa te ontwijken is het slim om niet in het weekend te gaan.

Menjangan Island

Menjangan Island Villa Melaya BaliEen van de meest bekende plekken in het Noord Westen van Bali is Menjangan eiland. Beroemd door de prachtige koraal riffen waar je langs kunt duiken of snorkelen. Op het eiland zijn twee belangrijke tempels voor de Balinese bevolking, een Budha en een Hindu tempel.

De dichts bij zijnde plek om de oversteek naar Menjangan te maken is 10 minuten rijden van de villa. De gidsen bieden pakketten aan inclusief pickup, boot, entree tot het park en de spullen om te snorkelen of te duiken. Meestal is de vertrektijd ron 8:00 en terugkomst is dan rond 14:00. De lunch is op de boot, genietend van het prachtige uitzicht in en over het water.

Uit Eten

Uit eten Villa Melaya Bali RestaurantsThe Bali Tower restaurant: Een unieke constructie met een 360 graden uitzicht over het West Bali National Park en de oceaan vanaf de vierde verdieping. Het restaurant is gespecialiseerd in de Mediterraanse en Indonesische keuken. Er zijn ook een aantal lekker vegetarische gerechten en gerechten voor de kinderen. Het restaurant is ongeveer 15 minuten rijden vanaf de villa.

Pantai resto: Op ongeveer 15 minuten rijden is er ook het restaurant aan Sentigi beach, onderdeel van the Menjangan resort. Hier wordt vooral vis geserveerd en er is een barbecue gril. Het is mogelijk om op het houten dek te eten of in een gazebo met wat meer privacy in de mangroves. Bij het restaurant is ook een bar en lounge (Azur) om lekker te relaxen.

The Bay restaurant and bar: Het restaurant heeft uitzicht op Menjangan baai met prachtige mangroves. Het menu bestaat uit een groot aanbod van overwegend Indonesische recepten. U kunt ook kiezen voor de optie waarbij ze een romantisch dinner op een bood aanbieden, een leuke ervaring! Het restaurant maakt deel uit van het Naya gawana resort.

The Sunset Resto: Dit restaurant is ongeveer 20 minuten vanaf de villa en is onderdeel van het Mimpi resort. Het is gelegen in de baai met uitzicht over het prachtige natuur park.